Waarom ARMOR?
Hitteletsel: Een groot risico

Hitteletsel: Een groot risico

Oververhitting. Het is een aanzienlijk probleem onder militairen, brandweerlieden en medewerkers in de industrie. Zware bepakking of brandweeruitrusting en beschermende kleding van top tot teen: in combinatie met flinke lichamelijke inspanning zorgt dit ervoor dat de lichaamskerntemperatuur fors kan oplopen.

De gevolgen van deze oververhitting kunnen ernstig zijn: desoriëntatie, bewustzijnsverlies of toevallen liggen op de loer. Dit kan leiden tot blijvende gezondheidsschade en zelfs fatale afloop.

Oorzaken en risico's hitteletsel

De oplossing: ARMOR Hitte Monitor

De oplossing: ARMOR Hitte Monitor

Gelukkig kun je inzicht krijgen in de hittebelasting met ARMOR Hitte Monitor. ARMOR Hitte Monitor is een monitoring oplossing die veranderingen in de lichaamskerntemperatuur en Physiological Strain Index nauwkeurig inschat en real-time presenteert in een handig overzicht. Zo kan meteen worden ingegrepen als waarden te hoog oplopen.

De ontwikkeling van ARMOR

De ontwikkeling van ARMOR

Het risico op hitteletsel bij militairen hield de gemoederen binnen de trainingscentra van Defensie flink bezig. De bepakking, afstanden en de buitentemperatuur zijn factoren die niet te beïnvloeden zijn. Pauzes en vochtinname helpen tegen hitteletsel, maar wanneer en hoe zet je deze maatregelen precies in? Het team van Evalan werd in de arm genomen om een nauwkeurige en betrouwbare hittemonitoring oplossing te ontwikkelen. Het resultaat: ARMOR Hitte Monitor.

Lees meer

Toepassing van ARMOR Hitte Monitor

Toepassing van ARMOR Hitte Monitor

ARMOR Hitte Monitor is handig en eenvoudig in gebruik en daardoor breed toepasbaar in allerlei beroepsgroepen met risico op hitteletsel, zoals:
  • Militairen
  • Duursporters
  • Brandweerlieden
  • Arbeidskrachten in de industrie

Meer weten?

Wilt u weten wat ARMOR Hitte Monitor voor u kan betekenen? Neem contact op met Burak Kara, onze technisch specialist. Hij bespreekt graag de mogelijkheden met u en geeft antwoord op al uw vragen.

Bent u op zoek naar inzicht in hittebelasting?