Hoe werkt ARMOR?

Technische werking ARMOR

Met één ARMOR set kunnen tot 10 personen real-time gemonitord worden.
De set bestaat uit de volgende onderdelen:
Hartslag sensor
De gebruiker draagt de optische hartslagmeter om zijn arm. De hartslaggegevens worden zeer nauwkeurig gemeten.
ARMOR zender
De gebruiker houdt de ARMOR zender in zijn zak of draagt hem om zijn arm. Via de zender worden de meetgegevens van de hartslagmeter naar de monitoring applicatie gestuurd.
Monitoring applicatie
De supervisor heeft direct inzicht via de ARMOR-monitoring applicatie, die de lichaamskern-temperatuur en PSI (Physiological Strain Index) score van elke gebruiker laat zien.
Gepatenteerd algoritme

Gepatenteerd algoritme

Het geïntegreerde ECTemp-algoritme dat wordt gebruikt om de lichaamskerntemperatuur in te schatten, is ontwikkeld door de onderzoeksafdeling van het Amerikaanse leger (USARIEM) en is uitgebreid getest op nauwkeurigheid. Het wordt onder licentie gebruikt voor ARMOR Hitte Monitor. Het Amerikaanse octrooi nummer is 10.702.165, verleend op 7 juli 2020.

ARMOR biedt een comfortabele, niet-invasieve methode om de kerntemperatuur van het lichaam te bewaken.

Realtime informatie

Realtime informatie

De ARMOR-applicatie geeft een overzicht met gegevens van alle deelnemers. Voor elke deelnemer wordt de huidige geschatte lichaamskerntemperatuur weergegeven, evenals de physiological strain index (PSI). De PSI is een beoordeling van de relatieve hittebelasting op een schaal van 1 tot 12.

De app identificeert de risico’s voor de deelnemers met behulp van een kleurenschema (groen, oranje, rood) dat door de supervisor kan worden aangepast.

Op het moment dat de hittebelasting van een deelnemer te hoog is, geeft de app een alarm af. De supervisor kan dan direct ingrijpen en acties initiëren volgens een handelingsprotocol.

Implementatie ARMOR Hitte Monitor

Implementatie ARMOR Hitte Monitor

Een keuze voor ARMOR Hitte Monitor betekent een keuze voor een geïntegreerd bedrijfsbeleid ter voorkoming van gezondheidsschade door oververhitting. In het beleid of handelingsprotocol staat beschreven hoe wordt omgegaan met de inzet van ARMOR Hitte Monitor en welke acties er plaatsvinden na signaleringen door het systeem. Ook de beveiliging van persoons- en medische gegevens van de gemonitorde personen is opgenomen in dit beleid.

Bij Evalan hebben we ervaring met de organisatorische en beleidsmatige kant van de implementatie van ARMOR Hitte Monitor. Ook op dit terrein adviseren we u dan ook graag.

Meer weten?

Wilt u weten wat ARMOR Hitte Monitor voor u kan betekenen? Neem contact op met Henk Schwietert, onze technisch specialist. Hij bespreekt graag de mogelijkheden met u en geeft antwoord op al uw vragen.

Bent u op zoek naar inzicht in hittebelasting?