Waarom ARMOR?
De oplossing: ARMOR Hitte Monitor

De ontwikkeling van ARMOR

ARMOR Hitte Monitor bewaakt de kerntemperatuur van het lichaam tijdens een training en helpt trainers en supervisors om oververhitting op tijd te detecteren. Doordat ARMOR Hitte Monitor de eerste aanwijzingen signaleert die mogelijk leiden tot overhitting kan op tijd worden ingegrepen om hitteletsel te voorkomen.

Hoe werkt ARMOR?

Inmiddels zijn er op de trainingscentra van Defensie in Nederland al meer dan 1.000 ARMOR Hitte Monitor systemen in gebruik. ARMOR is daarmee de eerste hittemonitor ter wereld die op een dergelijke grote schaal ingezet wordt door het leger.

De ontwikkeling van ARMOR

En dat is nog niet alles: het algoritme dat gebruikt wordt voor de ARMOR Hitte Monitor is uitgebreid getest door het Amerikaanse leger, waarbij zeer goede resultaten zijn geboekt op het gebied van betrouwbaarheid. ARMOR Hitte Monitor wordt daarom terecht aangemerkt als een grondig en beproefd systeem voor hittemonitoring dat in belangrijke mate bijdraagt aan de veiligheid en het welzijn van militairen.

Referentie Defensie

Meer weten?

Wilt u weten wat ARMOR Hitte Monitor voor u kan betekenen? Neem contact op met Burak Kara, onze technisch specialist. Hij bespreekt graag de mogelijkheden met u en geeft antwoord op al uw vragen.

Bent u op zoek naar inzicht in hittebelasting?